Νέες συλλήψεις παραγόντων της αντιπολίτευσης στη Μόσχα

-
129

Στη Μόσχα συνελήφθη ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος Σεργκέι Μπόικο, όπως ανέφερε σε ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook ο δικηγόρος Μιχαήλ Μπιριουκόφ.

Επίσης συνελήφθη ο ακτιβιστής Μαρκ Γκαλπέριν, δήλωσε στον οργανισμό OVD-info ο δικηγόρος Νικολάι Ζμποροσένκο.

Ο Μπόϊκο δήλωσε ότι ο λόγος που συνελήφθη είναι ότι ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο της αντιπολιτευόμενης δικηγόρου Λιουμπόφ Σόμπολ για τη διαδήλωση διαμαρτυρίας της 31ης Αυγούστου.

Ο Γκαλπέριν συνελήφθη ενώ έβγαινε από το σπίτι του, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 31ης Αυγούστου.

Την παραμονή της σύλληψής του, είχαν συλληφθεί οι συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι, Νικολάι Λάσκιν και Λιουμπόφ Σόμπολ, όπως επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Ιλιά Αζάρ, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της 31ης Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν και οι τρεις ελεύθεροι.

Στο μεταξύ η ανακριτική επιτροπή της Ρωσίας απηύθυνε νέες κατηγορίες περί εξτρεμιστικής δράσης μέσω του διαδικτύου κατά του φοιτητή της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών Γιεγκρόρ Ζούκοφ, ο οποίος κατηγορείται ότι απηύθυνε εκκλήσεις μέσω διαδικτύου απευθυνόμενος «σε απεριόριστο κύκλο ατόμων για να συμμετάσχουν σε εξτρεμιστικές ενέργειες, να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνικο-πολιτική κατάσταση, να ανατρέψουν το υπάρχων συνταγματικό σύστημα, και να παρεμποδίσουν το έργο των αρχών και των εκλογικών επιτροπών»

Ο Ζούκοφ αρνείται τις κατηγορίες, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Λεονίντ Σαλαβιόφ στο πρακτορείο Inbterfax.