Νέες βίαιες συγκρούσεις στη Βηρυτό

-

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε στο κέντρο της Βηρυτού μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, καθώς συνεχίζονται για δεύτερη μέρα  οι ταραχές μετά την πολύνεκρη έκρηξη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Στη λεωφόρο που οδηγεί στο κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων. Σε μία από τις εισόδους στην πλατεία του κοινοβουλίου ξέσπασε φωτιά, καθώς εκατοντάδες οργισμένοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην περιοχή που έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Βηρυτό. Στις εικόνες που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ομάδες των οποίων εισέβαλαν στα γραφεία του υπουργείου Στέγασης και Μεταφορών.

Νωρίτερα, ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, μετέδωσε πως εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.