Νέο φιάσκο Μακρόν, στο διαδίκτυο το σχέδιο καταστολής των Κίτρινων Γιλέκων

-

Πληροφορίες για ένα τμήμα του μηχανισμού των μέτρων που έθεσαν σε εφαρμογή οι δυνάμεις της τάξης για να αντιμετωπίσουν τα «Κίτρινα Γιλέκα» στο Παρίσι, διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της αστυνομίας.

Ήδη η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνες για να εντοπισθεί ποια είναι η πηγή αυτής της διαρροής.

Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία «ένα υπηρεσιακό σημείωμα των υπηρεσιών ασφαλείας πρωτευούσης (DSPAP) σχετικά με το προσωπικό που έχει κινητοποιηθεί διέρρευσε στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα τεχνικό σημείωμα που απετέλεσε αντικείμενο ευρείας διάδοσης».

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι το σημείωμα αυτό «αφορά μόνον ένα μέρος των δυνάμεων, κατά βάση τις πιο ελαφρές κι ευέλικτες μονάδες που διατίθενται για να κτενίζουν σε ελάχιστο χρόνο το σύνολο του πεδίου δράσης». Συμπληρώνει ωστόσο ότι πρόκειται για ένα «απαράδεκτο»  γεγονός.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.