Νόμιμη η υπαναχώρηση της Τεχεράνης από τη συμφωνία δηλώνει ο Ζαρίφ

-
33

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε σήμερα πως η μείωση των δεσμεύσεων που ανέλαβε το Ιράν με την πυρηνική συμφωνία του 2015 επιτρέπεται με βάση τη συμφωνία αυτή, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο Ζαρίφ δήλωσε προς τον Κορνέλ Φερούτα, που ασκεί χρέη επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), πως το Ιράν ενεργεί βάσει της παραγράφου 36 της συμφωνίας. Ιρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως η παράγραφος επιτρέπει σε ένα μέρος της συμφωνίας να μειώσει τις δεσμεύσεις του αν τα υπόλοιπα μέρη δεν ανταποκριθούν στις δικές τους.

Ο Φερούτα επανέλαβε πως η IAEA θα πραγματοποιήσει τις δραστηριότητές της επαλήθευσης με «επαγγελματικό και αμερόληπτο» τρόπο, σύμφωνα με το Fars.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.