Ντου διαδηλωτών στο πρωθυπουργικό Μέγαρο στα Τίρανα

-

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο στην Αλβανία, με «πρωταγωνιστές» διαδηλωτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες έξω από το μέγαρο και άρχισαν να συγκρούονται με την αστυνομία, σε μια προσπάθεια να εισέλθουν σε αυτό.

Μια ομάδα περίπου εκατό διαδηλωτών αρχικά έριξε καπνογόνα και πέτρες προς την κατεύθυνση του κτιρίου της κυβέρνηση, το οποίο φρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ράμα, φύγε!» και στην συνέχεια παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό και κατέλαβαν το προαύλιο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν σιδηρολοστούς για να σπάσουν τις πόρτες και κάποιοι από αυτούς μπήκαν τελικά στο κτίριο και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο.

Ο 54χρονος Έντι Ράμα, ο οποίος άρχισε το 2017 τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του, είχε ανακοινώσει την Παρασκευή πως δεν θα βρίσκεται στα Τίρανα στη διάρκεια της διαδήλωσης, καθώς θα πήγαινε στον Αυλώνα, την περιφέρειά του, για «διάλογο» με τους κατοίκους.

Ο  Ράμα αμφισβητείται από τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχει ήδη οργανώσει παρόμοιες διαδηλώσεις χωρίς πάντως να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στην κυβέρνησή του.

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε πως ο κόσμος θα προσπαθήσει να συλλάβει τον Έντι Ράμα

Σημειώνεται ότι ο Ράμα είχε δεχθεί επίθεση και προχθές μέσα στο κοινοβούλιο, όταν  αντιπρόεδρος της Βουλής του πέταξε μπογιά

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.