Ο Αντώνης τους φέρνει πιο κοντά

-

Συνάντηση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη είχαν χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Αν και η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο μιας κοινωνικής εκδήλωσης, λόγω της ονομαστικής εορτής του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Αντώνη Λιβάνη, η παρουσία σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου της δίνει και πολιτική διάσταση.

Πέρα όμως από τα πρόσωπα που παρέστησαν στην γιορτή του Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος κάθε χρόνο γιορτάζει με τους φίλους του, πολιτική σημασία στην συνάντηση του πρωθυπουργού με την Φώφη Γεννηματά δίνει και η χρονική συγκυρία στην οποία έγινε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απελευθερωθεί πλέον από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος ήταν κόκκινο πανί για το ΚΙΝΑΛ και ότι έχει απομείνει από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, γεγονός που κάνει πιο εύκολη την προσέγγιση των δύο πολιτικών χώρων. Το θέμα αυτό, το είχε θίξει άλλωστε, λίγες ώρες νωρίτερα, και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος συνδέεται δεκαετίες τώρα με στενή φιλική σχέση με τον Αντώνη Λιβάνη. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία, παρά τις δυσκολίες, να αναλάβει ο πρωθυπουργός μια πρωτοβουλία για την προσέγγιση των δύο «όμορων» πολιτικών χώρων, όπως είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην γιορτή του Αντώνη Λιβάνη, ο γιός του οποίου Ηλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρέστησαν, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Ολγα Γεροβασίλη και η Εφη Αχτσιόγλου.

Παρόντες ήταν όμως και πρόσωπα που έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και συνεργάζονται ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουπλής. Και ναι μεν μπορεί αυτά τα πρόσωπα να έχουν συγκρουστεί τα τελευταία χρόνια με τους εναπομείναντες στο ΠΑΣΟΚ, η παρουσία όμως του Αντώνη Λιβάνη, είναι από μόνη της αρκετή για να τους θυμίσει τους ιστορικούς δεσμούς με το κόμμα και την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην γιορτή παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αλλά και η πρόεδρος πλέον της επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Φώτης Κουβέλης. Σε ότι αφορά το ΚΙΝΑΛ είχε επίσης συναμντική εκπροσώπηση με πρώτον φυσικά τον Κώστα Λαλιώτη. Συμμετείχαν επίσης η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.