Ο Χαφτάρ "ανοίγει" την κάνουλα του πετραλαίου, αλλά...

-

Ο διοικητής Χαλίφα Χαφτάρ, οι δυνάμεις του οποίου ελέγχουν την ανατολική Λιβύη, δήλωσε σήμερα πως οι δυνάμεις του αποφάσισαν την επανάληψη της παραγωγής πετρελαίου.Ο στρατός του είχε αποκλείσει από τον Ιανουάριο τις εγκαταστάσεις εξαγωγής.

Η λιβυκή Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) εντουτοις ανακοίνωσε ότι χδεν αλλάζει κάτι με αυτή τη δήλωση, γιατί δεν πρόκειται να άρει την κατάσταση ανωτέρας βίας, υπό την οποία έχει θέσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές, μέχρι να αποστρατιωτικοποιηθούν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Ζητάει δηλαδή ουσιαστικά να αποσυρθούν τα στρατεύματα του Χαφτάρ και δεν αρκείται στην ροή του πετρελαίου που υπόσχεται ο Χαφτάρ. Αφήνει να εννοηθεί ότι για να επιτρέψει την ροή και την κανονική εμπορία του πετρελαίου, θέτει ως προϋπόθεση την απομάκρυνση του στρατού από τις πετρελαιοπηγές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.