Ο Καταλανός Χοσέπ Μπορέλ νέος υπουργός εξωτερικών της Ισπανίας

-

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Καταλανός Χοσέπ Μπορέλ, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στην νέα ισπανική σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, όπως δήλωσε πηγή του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 71χρονος Χοσέπ Μπορέλ, αποδέχθηκε την πρόταση του Σάντσεθ και θα διαδεχθεί τον Αλφόνσο Ντάστις στην ηγεσία της ισπανικής διπλωματίας.

Ο Χοσέπ Μπορέλ, ήταν και παραμένει πολιτικό στήριγμα του Πέδρο Σάντσεθ, και έχει πίσω του μακρά πολιτική καριέρα στην Ισπανία και την Ευρώπη, καθώς υπήρξε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και στην συνέχεια υπουργός Δημοσίων Έργων στις κυβερνήσεις του Φελίπε Γκονθάλεθ.

Αν και Καταλανός, ο Χοσέπ Μπορέλ στην πρόσφατη κρίση της Καταλονίας εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του προς το καταλανικό αυτονομιστικό κίνημα και έκανε στην Βαρκελώνη ομιλίες

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.