Ο Κόρμπιν κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της Μέι

-

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατέθεσε τελικά σήμερα πρόταση μομφής εναντίον της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, μετά την άρνησή της τελευταίας να διεξαχθεί πριν από τον Ιανουάριο η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ.

Η απόφαση για το πότε θα γίνει η συζήτηση και η ψηφοφορία επί της πρότασης του Τζέρεμι Κόρμπιν επαφίεται στην κυβέρνηση. Αν υπερψηφιστεί, δεν θα είναι δεσμευτική για την Τερέζα Μέι, θα αποτελεί όμως άλλη μία ένδειξη της αδύναμης θέσης στην οποία βρίσκεται.

«Είναι απαράδεκτο να περιμένουμε σχεδόν έναν μήνα πριν προχωρήσουμε στην ψηφοφορία για ένα ζήτημα κρίσιμο για το μέλλον της χώρας μας», είπε ο Κόρμπιν, αναφερόμενος στην απόφαση της Μέι να διεξαχθεί η ψηφοφορία για το Brexit μετά τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου. Και πρόσθεσε: «Επομένως, αφού είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να οργανωθεί αυτή η ψηφοφορία αυτήν την εβδομάδα, καταθέτω μια πρόταση που τιτλοφορείται "Αυτή η Βουλή δεν έχει εμπιστοσύνη στην πρωθυπουργό"».

Αν η κυβέρνηση αρνηθεί να συζητήσει την πρόταση αυτή, ο Κόρμπιν θα μπορούσε να καταθέσει και δεύτερη πρόταση μομφής σε βάρος ολόκληρης της κυβέρνησης, μια διαδικασία που θεωρητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Εργατικών εκτίμησε ότι η Μέι "απέτυχε" στην προσπάθειά της να "επαναδιαπραγματευτεί" τη Συμφωνία Αποχώρησης και "δεν έχει πια δικαιολογίες" για να καθυστερεί την ψηφοφορία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.