Ο Ορμπάν βλέπει "άλωση" της ΕΕ από αντιμεταναστευτικές δυνάμεις

-
Ο Ορμπάν περιμένει την κορύφωση των κρουσμάτων στις αρχές Μαίου

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν «θα ήθελε πολύ να δει τα αντιμεταναστευτικά κόμματα να κερδίζουν την πλειοψηφία των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» κατά τις εκλογές του Μαΐου και ελπίζει ότι αυτό θα πυροδοτήσει αντίστοιχες εξελίξεις και στα εκτελεστικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βίκτορ Ορμπάν είναι ευτυχής με την ιταλο-πολωνική πρωτοβουλία για την συγκρότηση αντιμεταναστευτικής συμμαχίας που επικυρώθηκε κατά την συνάντηση του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, του επικεφαλής του υπερσυντηρητικού αντιευρωπαϊκού κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας PiS, με τον Ματέο Σαλβίνι, τον ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκα, στην Βαρσοβία.

Στόχος της Ουγγαρίας είναι κατ΄αρχάς η διασφάλιση μίας αντιμεταναστευτικής πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην συνέχεια στην ευρωπαϊκή Επιτροπή και αργότερα, καθώς οι εθνικές εκλογές θα αλλάζουν το τοπίο της ευρωπαϊκής ηπείρου, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου οι ηγέτες των κρατών μελών λαμβάνουν τις σημαντικότερες αποφάσεις, δήλωσε ο Ορμπάν.

Παράλληλα ήγειρε και πάλι το θέμα της μετανάστευσης την ώρα που η Βουδαπέστη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας σείονται από τις επαναλαμβανόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά των επιθέσεων της κυβέρνησης Ορμπάν κατά του κράτους δικαίου και των θεσμών της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.