Ο ΣΥΡΙΖΑ για την διπλή καταγραφή κρουσμάτων ζητεί να εξετασθούν τρεις πολιτικοί και ένας επιστήμονας

-

Την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να κληθούν προς εξέταση οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς, Παναγιώτης Αρκουμανέας και Σωτήρης Τσιόδρας, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα του διπλού συστήματος καταγραφής κρουσμάτων που ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη Κυριακή και για το οποίο ήδη διεξάγεται εισαγγελική έρευνα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί να διερευνηθεί σε βάθος το ζήτημα,καθώς «τίθεται υπό αμφισβήτηση η επιστημονική δεοντολογία, η πολιτική αξιοπιστία και η τήρηση της νομιμότητας, ενώ εγείρονται υποψίες λήψης αποφάσεων των ειδικών «στα τυφλά». Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί επίσης για πολλοστή φορά την δημοσιοποίηση των πρακτικών από της συνεδριάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών, ζητούν να κληθούν άμεσα σε αυτήν οι: Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, Νίκος Χαρδαλιάς , Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,  Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, και Σωτήρης Τσιόδρας, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.