Ο Τραμπ χρωστά 500.000 δολάρια στο Ελ Πάσο

-

Ενώ ο Τραμπ ταξίδεψε στο Ελ Πάσο του Τέξας, την Τετάρτη, χρωστά ακόμα στην πόλη περί τις 500.000 δολάρια για προμήθειες που χρησιμοποίησε σε μία πολιτική του συγκέντρωση, τον Φεβρουάριο, ενώ υπάρχουν ακόμα 270.000 δολάρια που πρέπει να πληρωθούν σε πόλεις σε όλη τη χώρα.

- Σύμφωνα με αξιωματούχους του Ελ Πάσο, η πόλη είχε παράσχει στο Τραμπ Αστυνομία, Πυροσβεστική και τμήματα Υγείας για την καμπάνια του, "Make America Great Again".
- Η καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης του τιμολογίου, η 26η Απριλίου, παρήλθε χωρίς να έχει γίνει κάποια πληρωμή.
- Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του Τραμπ άφησαν υπόνοιες ότι το Ελ Πάσο έχει χρεώσει υπερβολικά για τις υπηρεσίες. Ο Μάικλ Γκλάσνερ, επικεφαλής της καμπάνιας, είπε ότι το τιμολόγιο του Ελ Πάσο είναι περίπου δεκαπλάσιο από όσα, συνήθως, χρεώνουν οι πόλεις.
- Ο Τραμπ χρωστά επιπλέον 270.000 δολάρια, για έξοδα της καμπάνιας του, σε οκτώ άλλες πόλεις, όπως η Erie στην Pennsylvania και η Mesa στην Arizona. Κάποια από τα τιμολόγια είναι ακόμα και τριών ετών.
- Ο Μπέτο Ο'Ρούρκ χρεώθηκε 28.000 δολάρια από το Ελ Πάσο για την προεδρική του καμπάνια και έκανε την πληρωμή εγκαίρως.
- Οι συγκεντρώσεις του Τραμπ προσελκύουν χιλιάδες κόσμο και κάποιες φορές παρατηρούνται βιαιότητες εξ ου και η ανάγκη για περισσότερες δημόσιες παροχές.

Οι πόλεις διαθέτουν μία πληθώρα πολιτικών σχετικά με το ποιος πληρώνει τον λογαριασμό κατά τις προεδρικές επισκέψεις. Για υποψηφίους, που έχουν και τη λεπτομέρεια των Μυστικών Υπηρεσιών, δεν υπάρχει πρόβλεψη από την ομοσπονδιακή νομοθεσία για την αποπληρωμή των πόλεων σχετικά με την παροχή ασφαλείας.

Και δεν είναι ασυνήθιστο υποψήφιοι να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς -και ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον το έχουν κάνει στο παρελθόν, σύμφωνα με το CNBC. Όσο για τον Τραμπ, αυτός έχει μακρά ιστορία αποφυγής πληρωμής εργολάβων κατασκευαστών, εργατών και άλλων φορέων.

Στο σύνολο, οι πόλεις μπορούν να αφεθούν να βυθιστούν σε προϋπολογισμούς έκτακτης ανάγκης ή να απορροφήσουν το κόστος φιλοξενίας υποψήφιων προέδρων.

capital.gr

forbes.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.