ΩΧ! Έρχεται φόρος κατά προσέγγιση για ξεχασιάρηδες του 2014

-
Υπογραφή ΚΥΑ για οικονομικό βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους

Την αποστολή χιλιάδων εκκαθαριστικών σημειωμάτων σε φορολογουμένους που ξέχασαν να δηλώσουν τα εισοδήματα του 2014 σχεδιάζει η φορολογική διοίκηση, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Η εντολή προς τις εφορίες είναι να προσδιορίσουν τον οφειλόμενο φόρο κατ’ εκτίμηση και να στείλουν τον λογαριασμό στους υπόχρεους φορολογουμένους που εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα που απέκτησαν το 2014, καθώς στο τέλος του 2020 αυτές οι υποθέσεις παραγράφονται.

Η ΑΑΔΕ εντόπισε περίπου 100.000 φορολογουμένους να μην έχουν δηλώσει με τη φορολογική δήλωση του 2015 εισοδήματα από αναδρομικά συντάξεων, συντάξεις από το εξωτερικό και εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν λάβει ήδη email από την ΑΑΔΕ  ή έχει αναρτηθεί στο taxinet ειδοποίηση με το οποίο καλούνται να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις πριν η εφορία τους βεβαιώσει τον φόρο για τα αδήλωτα εισοδήματα. Οσοι δεν σπεύσουν στην εφορία θα ξεκινήσει ο υπολογισμός του φόρου κατ’ εκτίμηση και εν συνεχεία θα αποστείλουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους φορολογουμένους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.