Οδηγίες αυτοπροστασίας από τους θυελλώδεις ανέμους, εξέδωσε η ΓΓΠΠ

-

Έκτακτο δελτίο τύπου, με οδηγίες αυτοπροστασίας από τους θυελλώδεις ανέμους που συνοδεύουν την καταιγίδα «Ωκεανίς», εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ΓΓΠΠ συμβουλεύει, μεταξύ άλλων, τους πολίτες να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα και αναρτημένες πινακίδες, αλλα και γενικότερα τα σημεία όπου ελαφρά αντικείμενα, όπως γλάστρες ή σπασμένα τζάμια, μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται θυελλώδεις άνεμοι και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων

Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, η κακοκαιρία που έχει ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χαρακτηρίζεται και από πολύ θυελλώδεις ανέμους, που εγκυμονούν κινδύνους ασφαλείας για τους πολίτες. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.