Οδηγός άσκησε βία όταν του ζητήθηκε να μην παρκάρει σε χώρο στάθμευσης αναπηρικών αυτοκινήτων

-
246

Ρατσιστική επίθεση φέρεται να δέχτηκε αλλοδαπός εργαζόμενος καταστήματος στη Μυτιλήνη, όταν ζήτησε την απομάκρυνση οχήματος από τον ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης για αναπηρικά αυτοκίνητα μεγάλου καταστήματος. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ενώ ο τραυματισμένος υπάλληλος Εαμάν Ουντίν μεταφέρθηκε από περαστικούς στο νοσοκομείο.

Ο 45χρονος εργαζόμενος του σουπερμάρκετ καταγωγής Μπαγκλαντές ζήτησε, στo πλαίσιo της εργασίας του, από Έλληνα πελάτη να μην σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση αναπηρικών αυτοκίνητων. Στη συνέχεια ο 29χρονος πελάτης αντιλήφθηκε τη σύσταση ως προσβολή και επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο καθυβρίζοντάς τον και τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό.

"Το περιστατικό ρατσιστικής βίας που εκδηλώθηκε το Σάββατο 08/12 το απόγευμα στον χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους" δήλωσε η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων "Μηδενική Ανοχή". "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στον 45χρονο Εαμάν Ουντίν που διεκδίκησε το δικαίωμα στο αυτονόητο. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία στον ντόπιο νταή που τόλμησε να βιαιοπραγήσει απέναντι σε εργαζόμενο επειδή του ζήτησε να απομακρύνει το όχημά του από τον ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης για αναπηρικά αυτοκίνητα".

Ο Εαμάν Ουντίν θα εισαχθεί στο χειρουργείο για την ανάταξη καταγμάτων, ενώ ο 29χρονος δράστης, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη από την αστυνομία την Κυριακή και παρεπέμφθη στον Εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ας σημειωθεί ότι το όλο γεγονός έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος.

Ο 29χρονος φερόμενος δράστης κρατείται και πρόκειται να απολογηθεί την Τετάρτη 12/12 στον Ανακριτή κατηγορούμενος για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάταγμα στο χέρι του 45χρονου Εαμάν Ουντίν είναι ιδιαίτερα σοβαρό και η αποκατάστασή του θα τον κρατήσει μακριά από τη δουλειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.