Οι περιοχές με τα σημερινά 372 κρούσματα

-

Σήμερα 10/9/2020 δηλώθηκαν 372 επιπλέον κρούσματα, αλλά πάνω από τα μισά οφείλονται σε δύο εστίες προβλημάτων ήδη γνωστών στον ΕΟΔΥ –μία κονσερβοποιία στην Πέλλα και μία βιομηχανία ανακύκλωσης στην Αττική.

Από τα 372 κρούσματα, τα 27 αφορούν σε τουρίστες και τα 164 στις προαναφερόμενες συρροές. Το εργοστάσιο στην Πέλλα, συγκεκριμένα, είχε ως συνέπεια να μπουν νέα μέτρα σε τρεις περιφερειακές ενότητες σήμερα, καθώς απασχολούνταν σε αυτό 700 εποχικοί εργάτες με μόνιμη κατοικία σε άλλες πόλεις, πολλοί από τους οποίους Ρομά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, καθώς πηγαινοέρχονταν καθημερινά στα χωριά τους ή σε άλλες περιοχές προσωρινής διαμονής, κρούσματα που "γεννήθηκαν" στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά, να καταγραφούν στο Κιλκίς και αλλού.

Εξαιτίας μάλιστα της έξαρσης στην Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Κιλκίς, δόθηκε εντολή στους διοικητές των αντίστοιχων υγειονομικών περιφερειών να θέσουν τα νοσοκομεία των νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Επίσης στις περιοχές αυτές θα αυξηθούν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ και ήδη ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα.

Γεωγραφική κατανομή

-133 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
-18 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
-1 κρούσμα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
-1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
-1 κρούσμα από Π.Ε. Γρεβενών
-5 κρούσματα από Π.Ε. Εύβοιας
-3 κρούσματα από Π.Ε. Ζακύνθου
-8 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας (4 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα)
-7 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
-9 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
-14 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς (εκ των οποίων τα 13 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
-70 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας (εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
-4 κρούσματα από Π.Ε. Κεφαλλονιάς
-2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς
-7 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
-2 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας
-1 κρούσμα από Π.Ε. Λασιθίου
-6 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου
-3 κρούσματα από Π.Ε. Λήμνου
-15 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας (εκ των οποίων 13 συνδεόμενα με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
-1 κρούσμα από Π.Ε. Ρεθύμνου
-1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου
-2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
-1 κρούσμα από Π.Ε. Φλώρινας
-30 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση ως προς την περιοχή κατοικίας (18 συνδεόμενα με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων).

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.