Οι Τούρκοι τους έταξαν 2.000 δολάρια μα κατέληξαν στο ψυγείο του νεκροτομείου

-

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε συγκεκριμένα στοιχεία ότι οι σωροί 52 τρομοκρατών που σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σε παραδόθηκαν στους συγγενείς τους. Αναφερόμενη στα σχόλια των συγγενών των θυμάτων, η εφημερίδα σημειώνει ότι οι νεκροί ήταν μισθοφόροι που στρατολογήθηκαν από την Τουρκία στη Συρία για να πολεμήσουν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Ο ξάδελφος του Μαχμούντ Νατζάρ, ενός 38χρονου Σύριου μαχητή, ανέφερε ότι το πτώμα του Μαχμούντ επισημάνθηκε με τον αριθμό “12” στο ψυγείο. Ανέφερε επίσης, ότι είχε στρατολογηθεί από τους Τούρκους μαχητές που τον υποσχέθηκαν μηνιαίο μισθό 2.000 δολαρίων. «Τα χρήματα είναι ο μόνος λόγος», είπε ο ξάδελφος του δολοφονημένου τρομοκράτη. Ποιος ήθελε να πάει στο Αζερμπαϊτζάν; Ποιος ήξερε που βρίσκεται το Αζερμπαϊτζάν;”. Ανέφερε επίσης ότι την πρώτη ημέρα της μετακόμισης από την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν ήταν ντυμένοι με ανοιχτό πράσινο στρατιωτικό στολή και στάλθηκαν στο μέτωπο την επόμενη μέρα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.