Όλα τα είχε ο Μακρόν, η Μπριζίτ του έλειπε-Βιβλίο φωτιά για τα άδυτα του Ελιζέ

-

Ο Μακρόν το είχε πει πριν την εκλογή του ότι η σύζυγός του Μπριζίτ θα έπαιζε έναν ρόλο στο Ελιζέ, λίγοι ωστόσο περίμεναν ότι θα ήταν η πρώτη σύμβουλός του και ότι θα έκανε παρεμβάσεις σχεδόν σε όλα τα ζητήματα.

Αποκαλυπτικό για τον πολιτικό ρόλο της Μπριζίτ είναι το βιβλίο με τίτλο "Madame la Presidente" (Κυρία πρόεδρε) που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Plon και στο οποίοι οι  πολιτικές συντάκτριες της εφημερίδας Le Parisien, Αβά Νταμσιντί και Ναταλί Σικ καταγράφουν μαρτυρίες συνεργατών του προεδρικού ζεύγους.

Το βιβλίο-έρευνα για την Μπριζίτ Μακρόν επανέρχεται στην ιστορία αγάπης μεταξύ του Εμανουέλ και της Μπριζίτ, υπογραμμίζοντας τα οχληρά σχόλια σε βάρος της πρώτης κυρίας, ακόμη και από τον  Φρανσουά Ολάντ. Οι συγγραφείς που υπενθυμίζουν ότι η Μπριζίτ είναι για τον πρόεδρο μια πραγματική πολιτική σύμβουλος, αν όχι η πρώτη σύμβουλος και ότι αυτό δεν αρέσει καθόλου στο περιβάλλον του.

Τον προτιμούν χήρο 

Αναφέρουν μάλιστα ότι φίλος του ζευγαριού έχει τονίσει ότι ορισμένοι νέοι σύμβουλοι του Μακρόν «ονειρεύονται να πεθάνει η Μπριζίτ». Στους κόλπους της κυβέρνησης πάντως, η Μπριζίτ έχει στενή σχέση με ορισμένους υπουργούς, ανάμεσά τους η υπουργός Εργασίας, Μιριέλ Πενικό, η οποία δηλώνει ότι η Μπριζίτ Μακρόν «έχει αυτή την αξιοπρέπεια των μεγάλων γυναικών».

Η Μπριζίτ φέρεται έπισης ότι συμβούλεψε τον Μακρόν να ενδιαφερθεί για τον Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, τον υπουργό Παιδείας, ενώ ρόλο έπαιξε και στον διορισμό ενός υφυπουργού αρμόδιου για την προστασία της παιδικής ηλικίας. Στενή είναι η σχέση της όμως και με την Σοφί Κλουζέλ, υφυπουργό αρμόδια για τα άτομα με αναπηρία, τη Μαρλέν Σκιαπά, υφυπουργό αρμόδια για την Ισότητα, την Ανιές Μπιζίν, αλλά και την υπουργό Αλληλεγγύης και Υγείας.

Αυτά είδε ο Κολόμπ και πήγε για δήμαρχος

Σύμφωνα με τις δημοσιογράφους, ο Ζεράρ Κολόμπ, πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος παραιτήθηκε άρον άρον για να είναι υποψήφιος για τον δήμο της Λυόν, πρότεινε αστειευόμενος  να τεθεί η Μπριζίτ επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος Μακρόν για τις ευρωεκλογές.

Πέρα από το σχόλιο του Κολόμπ όμως, ο οποίος πλήρωσε και την κρίση με τον υπεύθυνο ασφαλείας του Μακρόν που ξυλοκόπησε διαδηλωτές (υπόθεση Μπεναλά), η πρώτη κυρία ξέρει να επιβάλει στον Μακρόν την  γνώμη της. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στην περίπτωση του υπουργού Οικολογίας και Αλληλεγγύης Νικολά Ιλό, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από το ραδιόφωνο. Η Μπριζίτ χαρακτήρισε «άθλια» την συμπεριφορά του και έπεισε τον Μακρόν να μην δεχτεί τον οικολόγο μετά την παραίτησή του.

Η πρώτη κυρία δέχεται επίθεση και για την ηλικία της και όπως αναφέρουν οι δύο συγγραφείς του βιβλίου δεν φοβάται να συζητήσει την διαφορά ηλικίας με τον πρόεδρο Μακρόν, αλλά στεναχωριέται με τα οχληρά σχόλια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.