Ομοσπονδιακοί πράκτορες αγνώστου ταυτότητος περιπολούν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ

-

Βαριά οπλισμένοι ομοσπονδιακοί πράκτορες που δεν φέρουν σήματα αναγνώρισης περιπολούν στους δρόμους της Ουάσιγκτον.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Τραμπ να καταστείλει διαμαρτυρίες που έπληξαν τις πόλεις των ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, η κυβέρνησή του έχει αναπτύξει μια ποικιλία στρατιωτικών δυνάμεων και ομοσπονδιακών αξιωματούχων επιβολής του νόμου.

Οι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας, οι αστυνομικοί της πρωτεύουσας και οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ είναι συνήθως εύκολο να αναγνωριστούν. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι αναμίχθηκαν με άλλους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, πολλοί χωρίς στοιχεία αναγνώρισης.

Φορώντας κράνη και απλές στολές και φέρνοντας όπλα ή ασπίδες ταραχών, οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αναγνωριστούν όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους ποιο τμήμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ή του στρατού εκπροσωπούν.

Παρατηρήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη. Η Ουάσιγκτον, DC, είχε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 7 μ.μ. την Τρίτη και 11 μ.μ. την Τετάρτη.

Ορισμένοι παρατήρησαν ότι λεπτομέρειεςτων στολών τους έδειχναν ότι ήταν μέλη του Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών.

Η υπηρεσία δήλωσε σε ανακοίνωση προς ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι οπλοφόροι ήταν μέλη μιας μονάδας διαχείρισης κρίσεων (όπως εκείνοι που εμπλέκονται στην εξουδετέρωση ταραχών στις φυλακές).

Η υπηρεσία είπε ότι «δεν φορούσαν συγκεκριμένα ρούχα υπηρεσίας καθώς υπηρετούν σε μια ευρύτερη αποστολή».

Ο Θαδέος Χόφμαιστερ, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο του Ντέιτον, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι σε αντίθεση με τα μέλη του στρατού, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες επιβολής του νόμου δεν απαιτείται πάντα να φορούν αναγνωρίσιμες στολές.

"Κατά γενικό κανόνα, τα μέλη του Στρατού (ΕΔ, Εθνική Φρουρά και εφεδρείες) πρέπει να φορούν αναγνωρίσιμη στολή", δήλωσε ο Χόφμεϊστερ. "Οι άνθρωποι που βλέπετε χωρίς αναγνωρίσιμη στολή είναι κυρίως ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου που δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις."

Εμπειρογνώμονες επιβολής του νόμου είπαν ότι ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο για τους αστυνομικούς να λειτουργούν ανώνυμα και ότι οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα τρόπο να πουν εάν ήταν πραγματικά αξιωματούχοι, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση και χάος κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Ο Γουίλιαμ Μπράτον, πρώην αστυνομικός επίτροπος της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο The Washington Post ότι η εξέλιξη ήταν «πολύ ανησυχητική».

"Εάν αυτοί οι αξιωματικοί εμπλέκονται σε οποιοδήποτε είδος ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του χρόνου που εκπροσωπούν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πώς θα τους εντοπίσετε;" Ο Μπράτον είπε. "Ποια είναι η ανάγκη για ανωνυμία στον έλεγχο των διαδηλώσεων πλήθους;"

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.