Οπλισμένα drones η Τουρκία, πάει και για μαχητικό 5ης γενιάς;

-

Η Τουρκία αναζητά τρόπους να ενισχύσει τις εξαγωγές αμυντικών συστημάτων τα επόμενα χρόνια και επικεντρώνεται στην ενίσχυση της αμυντικής της βιομηχανίας.

Η TUSAŞ Engine Industries (TEI) αναπτύσσει διάφορους κινητήρες στο πλαίσιο του προγράμματος Operational UAV Engine Development Project.

Η ΤΕΙ έθεσε πρόσφατα σε παραγωγή τον κινητήρα PD155 των drone ANKA-S. Οι πρώτοι εννέα κινητήρες τοποθετήθηκαν στα drone και δοκιμάστηκαν επιτυχώς.

Νωρίτερα εντός του έτους ο υπουργός Άμυνας Νουρεντίν Τσανικλί έκανε λόγο για ένα νέο οπλισμένο drone βάρους 4,5 τόνων με την ονομασία Akinci το οποίο θα μεταφέρει τέσσερις πυραύλους.

Μέσω αυτού η Τουρκία θα προσχωρήσει στην κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους μέχρι το 2027, είχε πει ο Τσανικλί. Το Akıncı βασίζεται στο επίσης εξοπλισμένο UAV Bayrak και οι παραδόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το 2021.

Η Τουρκία προωθεί, όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα του εγχώριου μαχητικού της TFX το οποίο προβλέπεται να αντικαταστήσει τα F-16 από το 2030.

Το TFX θα είναι ένα δικινητήριο μαχητικό παντός καιρού και αναπτύσσεται από την ΤΑΙ και τη βρετανική BAE Systems.

Αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2023 και προβλέπεται να υπηρετήσει στην τουρκική αεροπορία μέχρι το 2070. Θα διαθέτει κοινά συστήματα με το F-35. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για μαχητικό 5ης γενιάς τεχνολογίας stealth.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.