Όποιος δυσφορεί φεύγει, το μήνυμα Μαξίμου προς Κοτζιά

-
129
Όταν ο Πάνος (Καμμένος) έσωζε το Νίκο (Κοτζιά), Νεφέλη Λυγερού

Το στόχο της κυβέρνησης για την πορεία της χώρας μέχρι τη λήξη της συνταγματικής της θητείας επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha υπογραμμίζοντας πως ο στόχος αφορά στην τόνωση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με παράλληλη ανάταση της κοινωνίας.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αυτό ήταν και το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.

«Το τραίνο της κυβέρνησης, προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση, προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του. Από εκεί και πέρα όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή οποίος δυσφορεί στη διαδρομή, τότε μπορεί να κατέβει από το τραίνο.

"Αυτό δεν θα επηρεάσει διόλου την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει σαν κεντρικό της στόχο αυτή τη στιγμή την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, την τόνωση της ανάπτυξης, την υποστήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που δυσανάλογα επιβαρύνθηκαν την περίοδο της κρίσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για τα όσα γράφονται σήμερα στον Τύπο για δυσφορία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και την «κόντρα» που φέρεται να είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Δεν γνωρίζω εάν δυσφορεί και δεν μπορώ να το πιστέψω, άλλωστε δεν έχει λόγο να δυσφορεί, η θέση της κυβέρνησης είναι και η δική του (του υπουργού Εξωτερικών)».

Συμπλήρωσε δε, πως «εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα είχε λόγο να κάνει διαρροές, θα το είχε επικοινωνήσει στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει τακτικότατα συνομιλία». Επίσης τόνισε, «δεν θα σχολιάσω φαντασιόπληκτες διαρροές» και συμπλήρωσε πως χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο έγινε μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση.

«Υπάρχει πολιτική διαφωνία αλλά είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας και κανείς από την κυβέρνηση δεν θα συμπλεύσει με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά για την πτώση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν, δεν έχει φοβηθεί τις πολιτικές εξελίξεις και δεν σύρεται από αυτές, αντιθέτως τις προκαλεί ο ίδιος», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως δεν υπήρξε καμία ενόχληση του πρωθυπουργού από την τοποθέτηση Καμμένου, ο οποίος διατηρεί τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση.

«Οι πολυκομματικές κυβερνήσεις συζητούν και αποφασίζουν με πλειοψηφίες. Το ερώτημα είναι σαφές, το δίλημμα είναι σαφές και η κατεύθυνση είναι σαφής, εξίσου σαφής ήταν και ο κ. Καμμένος, ανέφερε.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει διαφορετική πολιτική κατεύθυνση από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα πλειοψηφίας με την πρόταση Μητσοτάκη, δεν υπάρχει θέμα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Κόντρες σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχουν, υπάρχει συζήτηση και τα ζητήματα λύνονται θεσμικά»,είπε.