Ουκρανία: Στρατιωτική βοήθεια η απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση Πούτιν

-

Την παροχή πρόσθετης βοήθειας 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας, όπου συνεχίζεται η σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, τέσσερις ημέρες μετά την σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι.

Με αυτά τα νέα κονδύλια η αμερικανική βοήθεια στον τομέα της ουκρανικής ασφάλειας ξεπερνά στο σύνολό της το ένα  δισεκατομμύριο δολάρια από το 2014», την χρονιά που ξεκίνησε ο πόλεμος. Στόχος της νέας βοήθειας είναι να ενισχυθούν οι διοικητικές ικανότητες του ουκρανικού στρατού, οι επικοινωνίες του και τα μέσα νυχτερινής όρασης που διαθέτει.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με τις προτάσεις Πούτιν για την επίλυση της κρίσης στην Ανατολική Ουκρανία ανέφερε ότι «η  κυβέρνηση δεν εξετάζει κατά κανέναν τρόπο το ενδεχόμενο να υποστηρίξει ένα δημοψήφισμα, το οποίο δεν θα είχε καμία νομιμότητα». Παραλλήλως επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις συμφωνίες του Μινσκ του 2015, με τις οποίες ωστόσο δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να τερματιστεί η σύγκρουση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.