Ουκρανία- κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ 5.397 νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες

-

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ουκρανία 5.397 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας. Το προηγούμενο ρεκόρ νέων μολύνσεων είχε ανακοινωθεί χθες Τετάρτη, 4.753. Συνολικά 244.734 κρούσματα covid-19 έχουν καταγραφεί στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Συμβούλιο, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τις 4.690, εκ των οποίων οι 93 καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ουκρανία άρχισε να ξεπερνά τις 4.000 στα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου, ωθώντας την κυβέρνηση να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει ως το τέλος του μήνα. Ο Μαξίμ Στεπάνοφ, υπουργός Υγείας της Ουκρανίας, είχε εκτιμήσει τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των νέων, ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα ενδέχεται να ξεπερνά τις 5.000 μέσα στην εβδομάδα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.