Ουκρανία, Συρία και Nord Stream 2 στην συνάντηση Πούτιν-Μέρκελ

-

Συνομιλίες με την Άνγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα στο Βερολίνο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με θέμα τις διενέξεις στην Ουκρανία και την Συρία, αλλά και το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ένα έργο που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.

Η Μέρκελ πάντως προειδοποίησε ήδη από χθες ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται θεαματικές εξελίξεις στις συνομιλίες, τόνισε ωστόσο ότι οι δύο χώρες είναι αναγκαίο να παραμείνουν σε έναν «διαρκή διάλογο».

Η Ρωσία και η Γερμανία βρίσκονται σε ψυχρότητα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, αλλά και εξαιτίας της υποστήριξης που παρέχει η Μόσχα στους ένοπλους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Από την άλλη ο Πούτιν «καίγεται» να ολοκληρώσει μία σταθερή εκεχειρία στην Συρία, σε συμφωνία με τις ΗΠΑ. Για το θέμα της Συρίας μάλιστα, η Μέρκελ δήλωσε χθες ότι είναι εφικτό να διοργανωθεί μία τετραμερής συνάντηση με την συμμετοχή της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Γαλλίας.

Σε ό, τι αφορά τον αγωγό Nord Stream 2, η Γερμανία δέχεται έντονες πιέσεις από τις ΗΠΑ προκειμένου να αναστείλει τις εργασίες κατασκευής του.

Σημειώνεται ότι η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών ήταν τον περασμένο Μάιο στο Σότσι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.