Πάνω - κάτω η λίρα λόγω συμβούλου του Τραμπ

-

Η τουρκική λίρα υποχώρησε έναντι του δολαρίου, εν μέσω χαμηλών συναλλαγών λόγω αργίας, μετά τις δηλώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία έκανε μεγάλο λάθος που δεν άφησε ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον. Ωστόσο στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος υποχώρησε στις 6,09 λίρες ανά δολάριο στις 09:35 ώρα Ελλάδος από σχεδόν 6,06 χθες, ενώ έχει χάσει 37% της αξίας του φέτος κατά τη νομισματική κρίση που πυροδοτήθηκε από τις ανησυχίες για την επιρροή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και επιδεινώθηκε από τη διένεξη με την Ουάσινγκτον.

Ωστόσο στη συνέχεια στις 11:00 ώρα Ελλάδος σταθεροποιήθηκε στις 6,05 από 6,06 που ήταν στο χθεσινό κλείσιμο. Ο Μπόλτον δήλωσε σήμερα στο Reuters κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ ότι "η τουρκική κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος αποφασίζοντας να μην αφεθεί ελεύθερος ο πάστορας Μπράνσον".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.