Παπαχριστόπουλος: Δεν χάθηκε ο κόσμος για 4-5 ημέρες

-
556

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μεταθέσει την παραίτησή του, δίνοντας έτσι παράταση ζωής στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και τον απαραίτητο χρόνο στον Πάνο Καμμένο, εξήγησε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωνε ότι θα παραιτηθεί αμέσως μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επειδή όμως αυτό θα έβαζε σε περιπέτειες τους ΑΝΕΛ, το κόμμα με το οποίο έχει εκλεγεί, αποφάσισε να καθυστερήσει αυτή την κίνησή του.

«Άκουσα την κραυγή αγωνίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, ότι έχει μεθοδεύσει ο κ. Βούτσης το διαμελισμό του κόμματος των ΑΝΕΛ. Δεν σας κρύβω ότι ούτε εγώ ήξερα τον κανονισμό. Κι όταν είδα ότι ο Αριστείδης Φωκάς προσχώρησε στους ΑΝΕΛ χάρηκα, γιατί δεν ήθελα να είμαι εγώ η αιτία, ένα κόμμα με το οποίο πολιτεύτηκα, πήρα την έδρα μου κτλ», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS της Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε: «Ενώ είχα έτοιμη την παραίτησή μου, όταν άκουσα αυτό από τον Πάνο Καμμένο, σκέφτηκα ότι δεν θέλω να είμαι εγώ, που θα διαλύσω την κοινοβουλευτική ομάδα. Έδωσα μία υπόσχεση στον εαυτό μου, σε κανένα άλλον, να παρατείνω μέχρι να βρει κάποια λύση, υπάρχουν 2-3 βουλευτές, γιατί αν δεν είσαι βουλευτής που να προέρχεσαι από το συγκεκριμένο κόμμα δεν «πιάνεται» η πεντάδα. Έτσι λέει ο κανονισμός, δεν το ήξερα. Για 4-5 μέρες, δεν χάθηκε ο κόσμος».