Παππάς: "Μαύρο" ΕΡΤ, ψήφιση από ΑΝΕΛ συμφωνίας με ΠΓΔΜ

-

«Η επιτροπή για το μαύρο παίρνει σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ, και προειδοποίησε πως θα βγουν παρά πολλά για το τι συνέβη και ποιοί επωφελήθηκαν από το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του Νίκου Φίλη για την ποιότητα της ΕΡΤ και την ευθύνη της κυβέρνησης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε πως οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη είναι δευτερεύουσες και πως το μείζον είναι η επίθεση της ΝΔ προς την κρατική τηλεόραση.

« Η ΕΡΤ ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων που δεν την άφηναν να αναπτύξει τα δικά της δίκτυα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς προσθέτοντας πως με αυτό τον τρόπο υποχρεωνόταν να καταβάλει τεράστια ποσά στη digea.

Για το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΙ είπε «δεν έχω καημό για τον ΣΚΑΙ, έχει γίνει καλώς το εμπάργκο, γιατί είναι μια βιομηχανία ψεμάτων». «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να σπάσει το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη γείτονα, τη μυστική συνάντηση Σπυράκη-Ζάεφ αλλά και την επίθεση του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε «δεν είναι πρωτόγνωρο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε μια κυβέρνηση» υπενθυμίζοντας τη διαφορετική προσέγγιση Σαμαρά - Βενιζέλου για το θέμα.

Διαβεβαίωσε πάντως πως η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει και θα εξαντλήσει την 4ετια, προσθέτοντας πως «υπάρχει πολιτική πλειοψηφία να επικυρωθεί, η Συμφωνία».

Παράλληλα ο κ. Παππάς τόνισε πως θα πεισθούν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος να την ψηφίσουν, εξάλλου υπενθύμισε πως και άλλοι βουλευτές έχουν δηλώσει πως θα την υπερψηφίσουν.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγκεντρωθούν οι 151 ψήφοι που χρειάζονται για πρόταση δυσπιστίας , εάν αποφασίσει η ΝΔ να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση που κρατά στο ζήτημα της ονομασίας αφήνοντας αιχμές και για τον κ. Σαμάρα και τον τρόπο που πολιτεύτηκε. Επίσης ο κ.Παππάς τόνισε πως όταν ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια ήταν μαζικότατα αλλά στην πορεία ο κόσμος πείστηκε ότι η συμφωνία είναι θετική και έτσι υποχώρησαν οι συμμετέχοντες σε αυτά.

Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να σεβαστεί τον κόσμο που την παρακολουθεί αναφορικά με τη στάση της στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πάντως πως η Ελλάδα θα επικυρώσει τελευταία τη Συμφωνία και εφόσον έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαιτούμενα βήματα από τη γείτονα. Χαρακτήρισε τη Συμφωνία επωφελή και για τις δυο πλευρές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.