Παραδέχεται τώρα ρωσική εμπλοκή ο Τραμπ

-
Το τελεσίγραφο του Τραμπ για το Ιράν περιφρονεί το διεθνές δίκαιο

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι απαξιωτικές δηλώσεις του για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ο Τραμπ παραδέχθηκε απόψε ότι υπήρξε ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επικρίθηκε έντονα για τη στάση του στη σύνοδο κορυφής, είπε ότι εμπιστεύεται και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Δήλωσε ακόμη πως αποδέχεται το συμπέρασμά τους, ότι υπήρξε όντως ανάμιξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο. Τόνισε ωστόσο ότι οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών, επιμένοντας σε αυτά που είπε και στο Ελσίνκι, ότι νίκησε καθαρά την Χίλαρι Κλίντον.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα κινηθεί πιο επιθετικά ώστε να αποκρούσει τυχόν προσπάθειες ανάμιξης και στις εκλογές του 2018 για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, συμπλήρωσε όμως ότι βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι συζήτησε με τον Πούτιν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την Συρία, την ασφάλεια του Ισραήλ και τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν. Στο σημείο αυτό μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα «κάποια στιγμή το Ιράν να μας τηλεφωνήσει και ίσως να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία, ή ίσως όχι».

Ανέφερε τέλος ότι με τον Ρώσο πρόεδρο συζήτησε και την μείωση των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως και ειδικά το θέμα της Βόρειας Κορέας, για το οποίο ωστόσο σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία βιασύνη».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν πριν την συνάντηση που αναμένεται να έχει, εντός της ημέρας, με μέλη του Κογκρέσου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.