Παράνομες οι στάσεις εργασίας στο Μετρό

-
64
Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο

Παράνομες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι σημερινές στάσεις εργασίας στο Μετρό, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 11 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Η εταιρεία ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που είχε καταθέσει αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο για τις στάσεις εργασίας, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία.

Παραλλήλως προειδοποιεί ότι «τυχόν συμμετοχή στην παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως τη λήξη της λειτουργίας του μέσου, όπως είχε ανακοινωθεί συνιστά αδικαιολόγητη απουσία».

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, με την υπ' αρίθμ. 1954/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναγνωρίστηκε ο παράνομος χαρακτήρας των δύο στάσεων εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του μετρό της Αθήνας σήμερα Παρασκευή, 19-10-2018, από την έναρξη λειτουργίας του μετρό έως τις 09.00 π.μ. και από τις 23.00 μ.μ. έως τη λήξη της λειτουργίας του μέσου.

Κατά συνέπεια, αναφέρει η εταιρεία «για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων».

Το πρωί πάντως, λόγω της πρωινής στάσης εργασίας σημειώθηκε κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα.