Θα πάρουμε τα F-35, αισιόδοξος ο Τσαβούσογλου

-

Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και η Τουρκία θα παραλάβει το πρώτο μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35 στις 21 Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, εξέφρασε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως παρά την παρέμβαση του Κογκρέσου, στο τέλος αφήνει την τελευταία λέξη στον Λευκό Οίκο.

Επίσης, υπενθύμισε ότι η Τουρκία ήταν συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος, ενώ υπάρχουν και συμφωνίες συμπαραγωγής μερών του μαχητικού με την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, επέμεινε στη θέση ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί να συσχετιστεί με την προμήθεια από την Άγκυρα του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας S-400 από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπήρχε και ένα «καρφί» που θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι είχε ως παραλήπτη την Ελλάδα, καθώς ζήτησε από χώρες – συμμάχους να μην προκαλούν αυθαίρετα μπλοκαρίσματα σε τέτοιες υποθέσεις!

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.