Πάρτι Μυκόνου: Δεν μπόρεσαν να τον συλλάβουν για το παράνομο "μπαρ", τον συνέλαβαν για διατάραξη

-

Τα ιδιωτικά παράνομα μπαρ στη Μύκονο από "επιχειρηματίες" που νοικιάζουν βίλες για 2-3 μέρες και τις χρησιμοποιούν ως μπαρ με εισιτήρια των 200, 400 ευρώ ή και 1.000 ευρώ (μαύρο χρήμα), δεχόμενοι εκατοντάδες άτομα και προκαλώντας ανθυγιεινό συγχρωτισμό, ειναι δύσκολο να ελεγχθούν χωρίς παρουσία εισαγγελέα. Οπότε οι αστυνομικοί, αφού δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στη βίλα για να ελέγξουν το συγχρωτισμό, συνέλαβαν στην είσοδο τον διοργανωτή για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Οι "επιχειρηματίες" που ασχολούνται με τη διοργάνωση πριβέ πάρτι έχουν φτάσει στη Μύκονο μεταφέροντας την τεχνογνωσία τους από την Ίμπιζα και τη γαλλική Νίκαια. Στο γνωστό νησί της Ισπανίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η πρακτική των πάρτι σε βίλες, προκειμένου να αποφεύγουν τα πρόστιμα των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Η είσοδος είναι για «λίγους και εκλεκτούς» που είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας (χωρίς απόδειξη) από 150 έως 1.000 ευρώ.

Οι προσκεκλημένοι μαθαίνουν τον τόπο το πάρτι μέσω sms ή viber λίγες μόνο ώρες προτού αυτό ξεκινήσει. Την άλλη μέρα οι διοργανωτές νοικιάζουν άλλη βίλα. Οι πληρωμές γίνονται με POS σε λογαριασμούς του εξωτερικού ή με μετρητά, ενώ δίνεται ατομική πρόσκληση ή βραχιολάκι ως πάσο εισόδου για τους πελάτες. Παράλληλα διάσημοι djs από το εξωτερικό ανεβάζουν τη διάθεση των πελατών. Τα πάρτι γίνονται μέρα παρά μέρα και το Σαββατοκύριακο μπορεί να γίνουν τρία μαζί σε διαφορετικές βίλες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.