Ο Β. Πάχνης μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών στη Βρετανία

-

Aκόμη ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς γνωρίζει τη διεθνή καταξίωση εκλεγόμενος μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας.

Ο Βασίλης Πάχνης -ένας από τους 50 διακεκριμένους επιστήμονες που εξελέγησαν φέτος μέλη της Royal Society- είναι επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που μελετά την ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία του νευρικού συστήματος στο βρετανικό Ινστιτούτο Φράνσις Κρικ.

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980, ονομάστηκε διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και το Αντικαρκινικό Κέντρο Fox Chase της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Μετά από μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης έως το 1991, πήγε στη Βρετανία και έκτοτε είναι επικεφαλής ερευνητικών ομάδων, αρχικά στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Φράνσις Κρικ.

Η Βασιλική Εταιρεία είναι ο αρχαιότερος επιστημονικός οργανισμός στον κόσμο. Μέλη του υπήρξαν ο Ισαάκ Νεύτων, ο Κάρολος Δαρβίνος, ο Στίβεν Χόκινγκ, ο «πατέρας» του διαδικτύου Τιμ Μπέρνερς-Λι και άλλοι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.