Πεδίο δοκιμών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στο Ιράν;

-

Το Ιράν ίσως να είχε πεδίο δοκιμών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) σε κοινή θέα μέχρι που ειδικοί το διέκριναν παρακολουθώντας την ιρανική τηλεόραση και εξετάζοντας φωτογραφίες.

Ειδικοί από το Middlebury Institute of International Studies ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους. Οι ιρανικοί ΙCBM μπορούν να απειλήσουν Ευρώπη και ΗΠΑ και τα όσα οι ειδικοί ανέφεραν μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις με το Ιράν.

Η ομάδα ανέφερε ότι το πεδίο δοκιμών βρίσκεται στην περιοχή του Σαρούμπ στο βόρειο Ιράν. Πιστευόταν πως το εν λόγω πεδίο είτε είχε απενεργοποιηθεί, είτε χρησιμοποιείτο για δοκιμές πυραύλων μέσου βεληνεκούς.

Ένας εκ των ειδικών, ο Τζέφρι Λούις, δήλωσε πως το Ιράν διαθέτει εγκαταστάσεις για την εκτόξευση πολύ μεγάλων, διαστημικών, πυραύλων που όμως εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ICBM ικανούς να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Η βάση του Σαρούμπ ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης που ήθελαν ανοικτά την κατασκευή ΙCBM και από αυτή μπορούν να εκτοξευτούν μεγάλοι πύραυλοι.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν πως έχουν γίνει εκεί δοκιμές ισχυρών πυραυλοκινητήρων πιθανώς τον Ιούνιο του 2017.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.