Ο 84χρονος πρώην πρόεδρος της Ινδίας Πρανάμπ Μουχέρτζι, ο οποίος είχε διαγνωσθεί θετικός στην Covid-19 στις 10 Αυγούστου,  πέθανε σήμερα έπειτα από τρεις εβδομάδες νοσηλείας.

Βετεράνος πολιτικός που υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ο Μουχέρτζι βρισκόταν σε βαθύ κόμμα και ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη αφού προσβλήθηκε από λοίμωξη των πνευμόνων. Είχε αρχικά εισαχθεί στο νοσοκομείο για επέμβαση στον εγκέφαλο επειδή είχε θρόμβο και όταν του έγινε προεγχειρητικά το τεστ, βγήκε θετικό παρότι ο ίδιος δεν είχε ακόμη συμπτώματα.

Ο Ινδός πολιτικός είχε κάνει και ανάρτηση όπου ανέφερε “βτήκε θετικό το τεστ μου, να κάνουν εξετάσεις όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου”

Η επέμβαση επέτυχε όμως εν συνεχεία ο πρώην πρόεδρος παρουσίασε πνευμονολογικά προβλήματα λόγω του ιού. Τελικά προ διημέρου παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια και εν συνεχεία σηπτικό σοκ.

«Ο θάνατός του είναι το τέλος μιας εποχής», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter το γραφείο του προέδρου Ραμ Νατ Κοβίντ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.