Πέθανε ο αντιστασιακός Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης

-

Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και συγγραφέας Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που είχε αναπτύξει πολυσχιδή δράση στην Εθνική Αντίσταση, στον εμφύλιο και στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Είχε διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην Κρήτη και αργότερα στη συγκρότηση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ).

Υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διώχθηκε για τις ιδέες του. Έζησε 10 χρόνια στη φυλακή, 2 χρόνια στην εξορία και πέρασε άλλα 13 χρόνια στην παρανομία.

Έγραψε πολλά βιβλία πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου. Μεταξύ αυτών τα «ΚΚΕ Εσωτερικού-Ιστορική αναδρομή», «Η εθνική αντίσταση στο Σέλινο», «100 μάχες εθνικής αντίστασης χαρτογραφημένες», «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια...».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ. στην εκκλησία της Παναγίτσας, στο νεκροταφείο Ραφήνας

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.