Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ

-

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο Γιλμάζ δεχόταν θεραπεία κατά του καρκίνου των πνευμόνων τα τελευταία δύο χρόνια στο ιδιωτικό νοσοκομείο Florence Nightingale. Ο Μεσούτ Γιλμάζ ήταν ο αρχηγός στο «Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας».

Επιπλέον, διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας. Το 1996 δε, συγκυβέρνησε με την Τανσού Τσιλέρ. Ωστόσο η συγκατοίκησή τους στην εξουσία κράτησε μόλις τρεις μήνες, καθώς υπήρχε μεγάλη προσωπική έχθρα ανάμεσά τους. Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002 το κόμμα του απέτυχε να μπει στη Βουλή και ο ίδιος δήλωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική. Σε προσωπικό επίπεδο, το 2017 ο Γιλμάζ είχε βιώσει την απώλεια του μεγαλύτερου γιου του, σε ηλικία 38 ετών, που είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, πιθανότατα μετά από αυτοκτονία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.