Πίεση της Τουρκίας και στον Έβρο, βλέπει ο Κουμουτσάκος

-

Πίεση στο μεταναστευτικό από την Τουρκία «βλέπει» ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, συνδέοντάς τη με τη Σύνοδος Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, που θα συζητηθούν οι κυρώσεις, εκτιμάται ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό, ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε».

Αναφερόμενος στα όσα μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ για τανκ της Τουρκίας από τη Συρία στην Αδριανούπολη, ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «η κίνηση στον Έβρο δεν ήταν μια επιπλέον μετακίνηση δυνάμεων από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν».

Χαρακτήρισε ψύχραιμη την αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ η περιοχή έχει ενισχυθεί με δύο ομάδες ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη. Ο κ. Κουμουτσάκος, πρόσθεσε ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη». Ανέφερε την ενίσχυση της προστασίας των νησιών με 500 συνοριοφύλακες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.