Πλήγμα στην Κομισιόν από την Ευρωβουλή, δεν υπήρξε συμφωνία για κοινή στάση έναντι των ΗΠΑ

-
Σκληρό παζάρι στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό – Τι προσδοκά η Ελλάδα, slpress

Οι ευρωβουλευτές, αδυνατώντας να καταλήξουν σε μια κοινή θέση, επέφεραν σήμερα πλήγμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ευαίσθητο θέμα των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "απέρριψε την έκθεση για το αν πρέπει να συστήσει να ξεκινήσουν εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες", αλλά "δεν υπάρχει θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα", διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ μετά την ψηφοφορία.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο σε αυτό το θέμα, όμως, αντίθετα, θα έχει τον τελευταίο λόγο εάν επιτευχθεί συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση είναι όμως ένα κακό νέο για τα κράτη-μέλη και την Επιτροπή, που ανέμενε την υποστήριξη των ευρωβουλευτών.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ είχε εκφράσει την ελπίδα για μια "ταχεία απόφαση" των κρατών-μελών μετά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Επιτροπή "σημείωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας" και αναμένει στο εξής "το αποτέλεσμα των συζητήσεων στο Συμβούλιο", που εκπροσωπεί τα κράτη μέλη, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.