Ποινή με... δόσεις για Μαντέλη στην υπόθεση Siemens

-

Κλείνει η υπόθεση Μαντέλη μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που οδηγεί και πάλι στη φυλακή το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλία Γεωργίου, και ορίζει ποσό εξαγοράς 140.000 ευρώ σε δόσεις, για τον πρώην υπουργό.

Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή 8ετούς κάθειρξης του Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση των περίπου 230.000 ευρώ που είχε λάβει από τη γερμανική εταιρεία, επιβάλλοντάς του φυλάκιση 5 ετών. Με την απόφασή τους οι εφέτες όρισαν η ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ ημερησίως. Το συνολικό ποσό των 140.000 ευρώ θα -κατόπιν αιτήματος του κ. Μαντέλη- θα καταβληθεί σε 32 μηνιαίες δόσεις.

Αντίθετα, για το πρώην στέλεχος της Siemens η κατά ένα έτος μείωση της πρωτόδικης ποινής 12 ετούς κάθειρξης δεν είχε κανένα ευνοϊκό αποτέλεσμα, καθώς ο 80χρονος κ. Γεωργίου θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή. Για τον τρίτο κατηγορούμενο Αριστείδη Μαντά, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, μειώνοντας κατά 10 μήνες την πρωτόδικη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.