Πόλεμος ανακοινώσεων ΥΠΕΞ-ΝΔ για Μιλόσοσκι, όνομα ΠΓΔΜ

-

«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι αρμόδιο, ούτε είναι καθήκον του να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί».

Αυτή είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔμ για επικείμενη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για την ονομασία τους γειτονικού κράτους.

«Επ' ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο, ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια».

«Την επόμενη δε, φορά που η Νέα Δημοκρατία θελήσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, καλό θα ήταν να το ζητήσουν ευθέως, ως οφείλουν, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΕΞ για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος ανέφερε ως επικείμενη την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει: «Προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων.

“Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό για μια ακόμη φορά: Δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μία συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.