Πολιτική αλλαγή στην ηγεσία της Κομισιόν ζητά ο Σάντσεθ

-

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε σήμερα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20), που διεξήχθη στην Οσάκα της Ιαπωνίας, να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία συνήθως αναλαμβάνει κάποιος πολιτικός της συντηρητικής παράταξης.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Οσάκα σήμερα, μια ημέρα πριν από την σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ που θα έχει ως στόχο να αποφασίσουν ποιοι θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ, ο Σάντσεθ, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους διαπραγματευτές των Σοσιαλιστών στη διαδικασία αυτή, σημείωσε επίσης ότι η Ισπανία θα εργαστεί για να εξασφαλίσει μια από τις υψηλόβαθμες θέσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά την αποτυχία των προηγούμενων κύκλων διαπραγματεύσεων, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν το βράδυ της Κυριακής για μία ακόμη σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση της κρίσης, λίγες ώρες πριν από την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προέκυψε από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Εκτός της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ηγετικές θέσεις που αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων είναι η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η θέση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, η προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.