Πομπέο: Οι ΗΠΑ έτοιμες για διάλογο με το Ιράν

-

Οι ΗΠΑ προετοιμάστηκαν να συζητήσουν με το Ιράν και σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις, αλλά είναι αναγκαίο να δουν την αναφερόμενη χώρα να συμπεριφέρεται ως “μία κανονική χώρα” δήλωσε σήμερα από την Ελβετία ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών για το Ιράν και υπό την προϋπόθεση ότι η Ουάσινγκτον θα επιδείξει σεβασμό.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θα δεχθεί πιέσεις για την διεξαγωγή συνομιλιών. Σε μία προφανή χαλάρωση, της προηγούμενης σκληρής στάσης του, ο Πομπέο δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Ροχανί. “Είμαστε έτοιμοι, να εμπλακούμε σε συζητήσεις χωρίς προϋποθέσεις. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.”

Ωστόσο, όπως είπε η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου “να αντιστρέψει την δόλια δραστηριότητα” του Ιράν στην Μέση Ανατολή. Ο Πομπέο δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πριν από καιρό ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με το Ιράν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.