Πόρτα στον Κόρμπιν από το DUP, λόγω Σιν Φέιν

-

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα εξετάσει την περίπτωση να στηρίξει μια κυβέρνηση Κόρμπιν, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα ήταν  «ιδιαίτερα επιζήμιο» για το Ηνωμένο Βασίλειο. Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα η ηγέτις του DUP Αρλίν Φόστερ.

Το DUP ήταν ανέκαθεν εχθρικό απέναντι στον Κόρμπιν λόγω της συμπάθειας του προς τους Ιρλανδούς εθνικιστές του Σιν Φέιν και τον στόχο τους να κόψουν τους δεσμούς της Βόρειας Ιρλανδίας με το Λονδίνο και να ενταχθούν σε ένα ιρλανδικό κράτος.

Οι Εργατικοί και το DUP συμφωνούν πάντως στην αντίθεσή τους στη συμφωνία του Τζόνσον για την αποχώρηση από την ΕΕ. Έτσι, αν το DUP διατηρήσει τις 10 έδρες του στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, αυτές θα μπορούσαν να αποδειχθούν κρίσιμες στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της χώρας.

«Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι δεν θα στηρίξουμε ένα Εργατικό κόμμα υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν σε μια κυβέρνηση, διότι πιστεύουμε ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα είναι…ιδιαίτερα επιζήμιος για το Ηνωμένο Βασίλειο σε ό,τι αφορά την διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η ηγέτις του DUP σε δημοσιογράφους στο Μπέλφαστ. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί, πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα μπορούσαμε συνειδητά να στηρίξουμε μια κυβέρνηση υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.