Πού αναμένονται σήμερα καταιγίδες - Αύριο λιακάδα

-

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα  αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, από  το μεσημέρι στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Θα έχουμε όμως καταιγίδες σε άλλες περιοχές -πιθανόν και στην Αττική.

Αθήνα

Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, με καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν  βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και -κυρίως στα γύρω ορεινά- σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 έως 4 Μποφόρ και από αργά το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία-Θράκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το βράδυ θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ιόνιο,  Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος

Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι 4  Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά αθ είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυριακή 5 Ιουλίου

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στις Σποράδες, ο καιρος θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Αυτά τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν  από τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανώς στη βόρεια Εύβοια. Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6  Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.