Πού εντοπίζονται τα 8 σημερινά κρούσματα - Η περίεργη περίπτωση του Σουηδού

-

Οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα και κανέναν θάνατο. Πάντως 8 άνθρωποι συνεχίζουν να δίνουν μάχη διασωληνωμένοι.

 

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι: τρία στη Ροδόπη, ένα στη Μεσσηνία, ένα στην Αττική, ένα στην Αλεξανδρούπολη και δυο σε ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ελλάδα αεροπορικώς ή οδικώς.

Εν τω μεταξύ αρνητικό βγήκε το νέο τεστ του νεαρού Σουηδού που εργάζεται στην Κρήτη και αποτέλεσε ένα απο τα πολλά ανεξήγητα στην περίπτωση του νέου κορονοϊού που μας ταλανίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από ενάμισι μήνα αλλά ήταν θετικός στον ιό (διαπιστώθηκε στο αεροδρόμιο) και μπήκε για 14 ημέρες σε καραντίνα στην ΑΘήνα. Επειδή αδιαθέτησε, δυο μέρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε. Όταν μετά από 12 μέρες νοσηλείας το τεστ του βγήκε αρνητικό, πήρε μεν εξιτήριο, αλλά ξαναμπήκε σε καραντίνα για 14 ημέρες μέχρι να βγει και δεύτερο τεστ αρνητικό. Την 1η Ιουνίου μετά και τη νέα καραντίνα, ο 20χρονος έκανε νέο τεστ  και βγήκε κι αυτό αρνητικό, οπότε κρίθηκε  ως θεραπευθείς πλήρως.

Το ένα τεστ αρνητικό το άλλο θετικό

Τότε ο νεαρός έφυγε για τα Χανιά, όπου ήταν και η έδρα της εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην οποία είχε πιάσει δουλειά και γι αυτό εξάλλου είχε έρθει  στην Ελλάδα. Όμως περίπου δέκα μέρες μετα,  νεαρός παρουσίασε αδιαθεσία και δέκατα και πόνο στο στήθος και πήγε στο νοσοκομείο των Χανίων, όπου διαγνώσθηκε παραδόξως πάλι θετικός στον ιο. Εν συνεχεία διακομίσθηκε στο ειδικό κέντρο για περιστατικά Covid-19 και παρέμεινε εκεί με ήπια συμπτώματα. Του ξανάγινε τεστ και βγήκε θετικό. Μια εβδομάδα αργότερα, χθες για την ακριβεια, του έκαναν τεστ και αυτή τη φορά βγήκε αρνητικό. Θα του γίνει και δεύτερο τεστ σε μια εβδομάδα, κι αν βγει κι εκείνο αρνητικό θα πάρει (πάλι) εξιτήριο ως ιαθείς.

Να σημειωθεί ότι έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές που είχε στην Κρήτη και δεν βγήκε κανένα άτομο θετικό στον ιό, γεγονός που επιβεβαιώνει (κάπως) την επιστημονική υπόθεση ότι οι ιαθέντες δεν μεταδίδουν πιθανόν τον ιό, επειδή έχουν χαμηλό ιικό φορτίον. Υπάρχουν δε δύο σενάρια: είτε να μην είχε ιαθεί πλήρως την πρώτη φορά, είτε να  έγινε μεν καλά, αλλά να μην ανέπτυξε επαρκή αντισώματα, οπότε ξανακόλλησε όταν ταξίδεψε στην Κρήτη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.