Πούτιν, Μέρκελ, Μακρόν και Ερντογάν συζητούν για την Συρία

-

Στην Κωνσταντινούπολη συναντώνται σήμερα για μια άνευ προηγουμένου σύνοδο κορυφής για τη Συρία οι ηγέτες της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Στόχος της συνόδου είναι η  παγίωση της εκεχειρίας στην επαρχία Ιντλίμπ και η εξέταση των διαδικασιών για την κατεύθυνση μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Η  Τουρκία και η Ρωσία αποτελούν, μαζί και με το Ιράν, μια  τριάδα που δραστηριοποιείται στο πεδίο και έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, μέσα από την διαδικασία της Αστάνας, την δημιουργία ζωνών στις οποίες επικρατεί σχετική ειρήνευση. Η Γαλλία και η Γερμανία, από την πλευρά τους εκπροσωπούν τον συνασπισμό, στον οποίο μετέχουν άλλες πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, «ο βασικός στόχος της συνόδου είναι να εξεταστούν οι νέες φόρμουλες που μπορούν να ενεργοποιηθούν προκειμένου να δοθεί μια πολιτική λύση» στην συριακή κρίση, από την οποία έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 360.000 άνθρωποι, από το 2011.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.