Προφυλακίστηκε ο 35χρονος εμπρηστής του Μαραθώνα

-

Προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 35χρονος που κατηγορείται για εμπρησμούς, κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου, στην περιοχή Ριζάρη του Δήμου Μαραθώνα.

Μετά την ομολογία του, ότι έβαζε φωτιές επειδή του άρεσε να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν για να τις σβήσουν, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό από πρόθεση, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Παραλλήλως, αντίγραφο της δικογραφίας συσχετίστηκε με την προκαταρκτική ερεύνα για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο 35χρονος έχει σχέση και με αυτήν την φωτιά.

Ο 35χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς, λίγα λεπτά αφότου είχε βάλει άλλη μια φωτιά σε οικόπεδο στην περιοχή Ριζάρη. Συνολικά ο 35χρονος, Π.Α. του Ν., είχε βάλει πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην ίδια περιοχή.

Τις φωτιές αυτές ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, τονίζοντας ότι επρόκειτο για εμπρηστικές ενέργειες και ότι γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Τελικά τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, κάποιοι είδαν τον 35χρονο να βάζει άλλη μια φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, και περιπολικά, τον καταδίωξαν, καθώς είχε προσπαθήσει να διαφύγει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.