Προγραμματικές Κόντε και... πάνω τα ιταλικά ομόλογα

-
217
Κόντε: O καθηγητής της λελογισμένης ιταλικής

Άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, που δεσμεύθηκε σε ριζικές αλλαγές, επιδιώκοντας τη στήριξη του κοινοβουλίου προς μία αντισυστημική κυβέρνηση.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν απότομα μετά την ομιλία του, με αυτές των 10ετών τίτλων να αυξάνονται κατά 9 μονάδες βάσης στο 2,65% και των 2ετών τίτλων να ενισχύονται κατά 11 μονάδες βάσης στο 0,86%.

Η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ιταλικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού διευρύνθηκε στις 226 μονάδες βάσης από τις 213 μία ημέρα νωρίτερα.

Οι προγραμματικές δηλώσεις Κόντε

«Θα καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο τις μαφίες και της οικονομίες τους και θα αλλάξουμε τον νόμο για την παραγραφή των αδικημάτων», είπε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός.

«Θα εγγυηθούμε τον σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα εγκριθεί το εισόδημα του πολίτη, θα είμαι ο συνήγορος του ιταλικού λαού», είπε ο Κόντε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι «η μέχρι τώρα πολιτική έχει αποτύχει, με ένα εγωιστικό κλείσιμο πολλών χωρών μελών. Θα ζητήσουμε να ξεπερασθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου για να υπάρξει πραγματικός καταμερισμός ευθυνών με αυτόματα συστήματα ανακατανομής των αιτούντων άσυλο», δήλωσε.