Προκαλούν με το «Μπαρμπαρός» οι Τούρκοι, τρεις ημέρες πριν την επίσκεψη Τσίπρα

-
Με το

Έρευνα για φυσικό αέριο στο τεμάχιο 9 της Κυπριακής ΑΟΖ ξεκινά το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός», σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ. Θα και στα τεμάχια 1, 8 και 12 μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει κοινή άσκηση με το ΝΑΤΟ στα τεμάχια της ΑΟΖ για τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία αδειοδότησε την ΕΝΙ και την ΤΟΤΑL. Άλλη άσκηση θα γίνει από κοινού με τη Γαλλία στο τεμάχιο 8. Επίσης, στις 27 Φεβρουαρίου, η Τουρκία θα διεξάγει την μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της σε τεμάχια της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, το τουρκικό Μπαρμπαρός κατέβηκε νοτίως της Κύπρου για έρευνες φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι η περιοχή αυτή περιλαμβάνει και το τεμάχιο 9 της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Μπαρμπαρός θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τέλη Μαΐου και θα κάνει έρευνες στο πλαίσιο της «αδειοδότησης» που έλαβε από το ψευδοκράτος.

Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας ότι το Μπαρμπαρός συνοδεύουν 2 τουρκικές φρεγάτες και 2 κορβέτες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.