Προς μερικό έλεγχο η φωτιά στο Παγγαίο που οφείλεται σε κεραυνό

-

Ελέγχεται μερικώς η φωτιά στο όρος Παγγαίο, που ξέσπασε χτες τη νύχτα και συνέχισε σήμερα να καίει παρά το γεγονός ότι έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις. Αιτία του κακού, ο κεραυνός που ξεκίνησε τη φωτιά, αλλά και το εξαιρετικά δύσβατο της περιοχής και της αδυναμίας συμμετοχής πυροσβεστικών οχημάτων.

«Πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους που δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε πυροσβεστικά οχήματα και τον ανεφοδιασμό νερού. Η κατάσβεση γίνεται με σκαπτικά μέσα και την πολύτιμη βοήθεια από ελικόπτερο, που από το πρώτο φως της μέρας έκανε ρίψεις νερού» δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τριάντα πυροσβέστες από Σέρρες, Ν.Ζίχνη και Ροδολίβος, όπως επίσης και πεζοπόρο τμήμα από τη Θεσσαλονίκη. Δυνάμεις θα παραμείνουν όλη τη νύχτα στο σημείο και σε υψόμετρο 1500 μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Όσον αφορά στα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για πτώση κεραυνού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.